luni, 4 iulie 2022

Istanbul – orașul cu două fețe culturale impresionante

Situat undeva între tradiție și modernism, Istanbulul este un loc care îți oferă opțiuni nelimitate în ceea ce privește o vacanță de câteva zile aici. Frumusețea destinației, multitudinea de obiective și cultura impresionantă sunt ideale pentru a te convinge de ce merită să încerci un city break în Istanbul.

Cufundă-te în Marele Bazar

Acum, dacă sunteți un cumpărător înrăit în mod sigur vă va plăcea Marele Bazar, unde există mii de tarabe care vând totul, de la parfum din lemn de santal din Orientul Mijlociu, aur de 24 de karate, sculpturi locale în lemn și până la artă tradițională. Singurul dezavantaj este acela că vei avea la dispoziție mii de tarabe și că vei fi atras de absolut tot ceea ce vânzătorii au de oferit. La urmă urmei, ești în Istanbul și nu ai de ce să regreți o mică escapada la shopping. O modalitate ușoară de a naviga pe drum este să îți amintești că fiecare străduță te va duce în cele din urmă la o ieșire din Bazar.

Experimentează frumusețea Moscheei Albastre

O vizită la Moscheea Albastră este probabil unul dintre cele mai bune și importante lucruri de făcut în Istanbul, și este ușor de înțeles de ce. Arhitectura sa uimitoare, culorile frumoase și interioarele ornamentate o transformă într-o necesitate atunci când vizitezi acest oraș absolut special. Nu uita să te oprești din când din explorat și să te relaxezi admirând adevărata frumusețe a acestui loc minunat, care în mod sigur îți va aduce unele dintre cele mai speciale amintiri posibile.

Vizitează Muzeul și Biserica Hagia Sofia

Dacă îți plac clădirile emblematice și siturile istorice, Hagia Sofia trebuie să fie unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Istanbul. Aruncă o privire în interior și minunează-te de arhitectură uimitoare și de artefactele prețioase din interior. Cu siguranță te vei îndrăgosti de povestea din spatele acestora, dar și de frumusețea artistică cu care vei fi înconjurat.

Urcă pe Turnul Galata

Dacă ești în căutarea unei priveliști uimitoare asupra orașului, nu uita să vizitezi Turnul Galata, care este și un muzeu foarte special. Dacă te trezești devreme cu siguranță vei avea ocazia să vezi cum orașul prinde viață, iar acest fenomen este unul care în mod sigur îți va rămâne întipărit în minte. Îți oferă cu adevărat o nouă perspectivă asupra orașului și cu siguranță te vei îndrăgosti de el și mai mult.

Bea o ceașcă de cafea turcească

Nu poți merge la Istanbul fără să bei o ceașcă din celebra cafea turcească. Dacă dorești să simți cu adevărat cultura tradițională a cafenelei turcești, nu uita să vizitezi Okkali Kahave, unde puteți gustă o varietate de amestecuri și arome de cafea din toată Turcia. Cu siguranță acesta este un moment ce merită trăit de fiecare turist care ajunge aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu