vineri, 3 martie 2017

Marsilia este un oras superb care merita sa fie vizitat

            Bucură-te de o vacanță în Marsilia și achiziționează-ți biletele de avion cât mai repede!
            Marsilia este al doilea oraș ca mărime al Franței, situat pe coasta Mediteranei: este cel mai mare port comercial din țară.  Populația orașului este majoritar franceză, dar aici se afă și două etnii ce sunt puternic reprezentate, și anume spanioli și italieni. Orașul este foarte vesel, având oameni diferiți și clădiri cu o arhitectură variată.


            Ca și turist, ai la dispoziție destul de multe obiective pe care e greu să le vizitezi într-un singur sejur. Viața de noapte este destul de activă, dar și viața culturală este destul de deosebită: astfel, dacă vrei să le experimentezi pe amândouă trebuie să ai o anumită rezistență fizică.
            Marsilia are câteva obiective turistice care sunt considerate simboluri locale. Cel mai renumit dintre ele este reprezentat de Portul Vieux, cel mai vechi port ce a fost întemeiat de greci acum peste 2600 de ani.  Pe timpul licitațiilor, piața de pește este un adevărat spectacol. La crearea atmosferei pitorești, contribuie și numeroasele bărcuțe și iahturi de lux ce staționează la malul apei. 
            Catedrala Notre Dame de la Garde este un simbol al orașului Marsilia. Are dimensiuni destul de mari și este construită în stil neobizantin. În trecut, pescarii își aduceau aici bărcile înainte de a ieși pe mare pentru a fi binecuvântate. Alt obiectiv major al orașului este Poarta D'Aix ce a fost ridicată în secolul XIX pentru întâmpinarea vizitatorilor. Aspectul său se aseamănă cu cel al Arcului de Triumf.


            Alte obiective turistice celebre ce merită vizitate sunt: Palatul Longchamp, Cetatea Chateau D'If, Piața Cours Julien, Bulevardul Corniche, Centrul Istoric Le Panier și Piața Castellane.
            Bucătăria din Marsilia abundă în pește și fructe de mare. Felul de mâncare cel mai cunoscut constă într-o supă de pește cu aromă de usturoi și poartă denumirea de la Bouillabaisse. Deși are un preț puțin cam piperat datorită ingredientelor sale ce sunt de calitate și proaspete, merită să încerci acest fel de mâncare.

            Cumpără-ți biletele de avion și oferă-ți un sejur într-un oraș superb al Franței! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu