joi, 17 noiembrie 2016

La ce timp trebuie efectuat service-ul instalatiilor termice

Centralele termice reprezinta niste dispozitive care au rolul de a ne face viata mai confortabila si care in ciuda unei investii initiale de circa 10.000 de lei, aduc economii semnificative de-a lungul anilor. Conform statisticilor aceste instalatii ruleaza in fiecare an peste 1.000 de ore, motiv pentru care oricand pot aparea diferite probleme, care insa, pot fi evitate cu usurinta daca se apeleaza la service instalatii termice. Fie ca este vorba de revizii, de verificari sau de reparatii, aceste etape sunt esentiale pentru a creste durata de viata a centralelor, iar proprietarii trebuie sa cunoasca care sunt modalitatile prin care sa le intretina in mod corespunzator.

Cum se intretin centralele?

In primul rand legea impune ca la fiecare 2 ani sa se efectueze o verificare a instalatiei de catre un specialist, in caz contrar centrala va opera in afara legii, iar proprietarii risca sa fie sanctionati. De asemenea, in urma unei astfel de verificari se pot identifica toate problemele, motiv pentru care acestea sunt mult mai usor de remediat, dar implica si mai putine costuri. In plus, se pot inlocui anumite piese atunci cand acestea se uzeaza sau se strica, in timp ce daca ar fi omisa intretinerea, atunci centrala nu va mai functiona in parametri optimi, va consuma mai mult, iar proprietarii se vor plange de costuri ridicate de functionare.

Curatarea centralei termice


De asemenea, proprietarii care aleg service instalatii termice de la Pro Constructo se vor putea bucura si de faptul ca acestia vor inlatura calcarul de la nivelul instalatiei, substanta depusa din cauza apei care are in componenta aceasta piatra, iar componentele aparatului se vor deteriora. In cadrul acestui serviciu sunt implicate mai multe aspecte, iar printre acestea, la nevoie, se poate numara si inlaturarea calcarului, astfel ca durata de functionare va fi cu mult extinsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu